Viza Amerikane në internet

Viza amerikane në internet është një autorizim i kërkuar udhëtimi për udhëtarët që vizitojnë Shtetet e Bashkuara për qëllime biznesi, turizmi ose tranziti. Ky proces online për Sistemin Elektronik për Autorizimin e Udhëtimit (ESTA) për Shtetet e Bashkuara u zbatua që nga viti 2009 nga Dogana e SHBA dhe Mbrojtja e Kufirit.

ESTA është një kërkesë e detyrueshme për shtetas të huaj me status të përjashtuar nga viza të cilët planifikojnë të udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara nga ajri, toka ose deti. Autorizimi elektronik është i lidhur në mënyrë elektronike dhe drejtpërdrejt me tuajin Pasaportë dhe eshte e vlefshme për një periudhë (2) dy vjet.

Aplikantët e vendeve të pranueshme duhet të aplikojnë për Aplikimin për Vizë të SHBA ESTA të paktën 3 ditë përpara datës së mbërritjes.

Çfarë është SHBA Visa Online (ESTA)?

Amerika Viza Online (eVisa) është një mënyrë e veçantë për të aplikuar për vizë për të hyrë në Shtetet e Bashkuara. Quhet US Visa Online (eVisa) sepse njerëzit nuk duhet të dalin dhe të aplikojnë për vizë në ambasadën amerikane, ose të dërgojnë pasaportën e tyre me postë ose korrier, ose të vizitojnë ndonjë zyrtar qeveritar.

USA ESTA është një dokument zyrtar që i jep përdoruesit pëlqimin për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ky dokument është i autorizuar dhe miratuar nga Agjencia Amerikane e Doganave dhe Mbrojtjes së Kufirit. Ky privilegj është i lejuar për qytetarët e Vendet e Heqjes Visa. Kohëzgjatja për të cilën lejohet USA ESTA është 90 ditë. Për më tepër, Viza Elektronike e SHBA ose ESTA është e vlefshme si për itinerarin ajror ashtu edhe për atë detar për të hyrë në Shtetet e Bashkuara.

Është një autorizim elektronik për të hyrë në Shtetet e Bashkuara si një vizë turistike, por me proces dhe hapa më të thjeshtë. Të gjitha hapat mund të kryhen online, gjë që kursen kohë, përpjekje dhe para. Qeveria e SHBA-së e ka bërë më të lehtë dhe kjo lloj eVisa është një inkurajim për udhëtarët transit, turistët dhe biznesin.

SHBA Viza Onlineose ESTA SH.B.A., kur lëshohet me sukses për shtetasit e kualifikuar, është i vlefshëm për një periudhë 2-vjeçare. Në rast se pasaporta juaj skadon më shpejt se dy vjet, në atë rast Viza e SHBA ESTA do të skadojë në datën e pasaportës suaj. Edhe pse viza amerikane ESTA është e vlefshme për dy vjet, leja e qëndrimit në SHBA është e vlefshme vetëm për 90 ditë rresht. Nëse pasaporta është e vlefshme për dy ose më shumë vjet, atëherë ju lejohet të hyni disa herë gjatë dy viteve të ardhshme në US Visa Online.

Ku mund të aplikoj për një vizë amerikane në internet (eVisa)?

Aplikantët mund të aplikojnë online në Formulari i aplikimit për vizë në SHBA.

Ka shumë vende në mbarë botën që ofrojnë eVisa, SHBA është një prej tyre. Ju duhet të jeni nga një Vendi për heqjen e vizave për të qenë në gjendje të prokuroni një vizë për Amerikën në internet (eVisa).

Më shumë vende po i shtohen vazhdimisht listës së vendeve që mund të përfitojnë nga përfitimi për të marrë Vizën Elektronike të SHBA-së e njohur edhe si eVisa. Qeveria e SHBA e konsideron këtë një metodë të preferuar për të aplikuar për një vizitë në SHBA që është nën 90 ditë.

Oficerët e imigracionit në CBP (Dogana dhe Mbrojtja Kufitare) do të shqyrtojnë aplikacionin tuaj dhe pasi të miratohet, ata do t'ju dërgojnë një email duke thënë se Viza juaj në SHBA është miratuar. Pasi të bëhet kjo, gjithçka që ju kërkohet është të shkoni në aeroport. Ju nuk keni nevojë për ndonjë vulë në pasaportë ose dërgoni me postë/korrier pasaportën tuaj në ambasadë. Ju mund të kapni fluturimin ose anijen e lundrimit. Për të qenë të sigurt, mund të merrni një printim nga eVisa e SHBA-së që ju është dërguar me email ose mund të mbani një kopje të butë në telefonin / tabletin tuaj

Aplikimi për vizën e Amerikës në internet

I gjithë procesi është i bazuar në ueb, nga aplikimi, pagesa dhe dorëzimi deri te njoftimi për rezultatin e aplikimit. Aplikanti do të duhet të plotësojë Formulari i aplikimit për vizë në SHBA me detaje përkatëse, duke përfshirë detajet e kontaktit, detajet e punësimit, detajet e pasaportës dhe informacione të tjera të sfondit, si të dhënat shëndetësore dhe kriminale.

Të gjithë personat që udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara, pavarësisht nga mosha e tyre, do të duhet të plotësojnë këtë formular. Pasi të plotësohet, aplikanti do të duhet të bëjë pagesën e Aplikimit për Vizë të SHBA duke përdorur një kartë krediti ose debiti ose një llogari PayPal dhe më pas të dorëzojë aplikacionin. Shumica e vendimeve merren brenda 48 orëve dhe aplikanti njoftohet me email, por disa raste mund të duhen disa ditë ose një javë për t'u përpunuar.

Është më mirë të aplikoni për vizën amerikane në internet sapo të keni përfunduar planet tuaja të udhëtimit dhe jo më vonë se 72 orë para hyrjes tuaj të planifikuar në Shtetet e Bashkuara . Ju do të njoftoheni për vendimin përfundimtar me email dhe në rast se aplikimi juaj nuk miratohet, mund të provoni të aplikoni për vizën e Shteteve të Bashkuara në ambasadën ose konsullatën tuaj më të afërt të SHBA.

Çfarë do të ndodhë pasi të fusni të dhënat e mia për Aplikimin për Vizë Amerikane?

Pasi të keni futur të gjitha të dhënat tuaja personale në Formularin Online të Aplikimit për Vizë në SHBA, një Oficer për Viza nga CBP (Dogana dhe Mbrojtja Kufitare) do ta përdorë këtë informacion së bashku me masat e sigurisë rreth vendit tuaj të origjinës dhe përmes bazave të të dhënave të Interpolit për të vendosur nëse aplikanti mund të marrë vizën amerikane në internet apo jo. 99.8% e aplikantëve janë të lejuar, vetëm një pjesë e vogël e njerëzve 0.2% që nuk mund të lejohen në një vend për eVisa duhet të aplikojnë për një proces të rregullt vize bazuar në letër përmes Ambasadës së SHBA. Këta njerëz nuk kanë të drejtë për një vizë amerikane në internet (eVisa). Megjithatë, ata kanë mundësinë të riaplikojnë përmes ambasadës amerikane.

Lexoni më shumë në Pasi të aplikoni për vizë amerikane në internet: Hapat e mëtejshëm

Qëllimet për vizën e Amerikës në internet

Viza elektronike e SHBA-së ka katër lloje, ose me fjalë të tjera, ju mund të aplikoni për vizën e Amerikës Online kur qëllimi i vizitës suaj në vend është një nga sa vijon:

 • Transit ose ndërprerje: Nëse planifikoni vetëm të kapni një fluturim lidhës nga SHBA dhe nuk dëshironi të hyni në SHBA, kjo Visa Online e SHBA (eVisa) është ideale për ju.
 • Aktivitetet turistike: Ky lloj i vizave amerikane në internet (eVisa) është i përshtatshëm për ata që dëshirojnë të hyjnë në Shtetet e Bashkuara për rekreacion, shikimin e pamjeve.
 • Biznes: Nëse po planifikoni një udhëtim të shkurtër nga Singapori, Tajlanda, India etj. për të pasur një diskutim komercial në Shtetet e Bashkuara, atëherë Visa Online e SHBA (eVisa) do t'ju lejojë hyrjen në Shtetet e Bashkuara deri në 90 ditë.
 • Puno dhe Vizito Familjen: Nëse po planifikoni të vizitoni miqtë ose të afërmit që banojnë në Shtetet e Bashkuara tashmë me një vizë/rezidencë të vlefshme, atëherë eVisa do të lejojë hyrjen deri në 90 ditë për ata që planifikojnë një qëndrim më të gjatë si për shembull një vit të tërë në SHBA, ne rekomandojmë marrjen në konsideratë të vizës amerikane nga Ambasada.

Kush mund të aplikojë për vizën e Amerikës në internet?

Mbajtësit e pasaportave të kombësive të mëposhtme që kërkojnë të hyjnë në Shtetet e Bashkuara për qëllime turizmi, tranziti ose biznesi duhet të aplikojnë për Viza Amerikane në internet dhe janë përjashtuar nga marrja e traditës/Vizës së letrës për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara.

Qytetarët e Kanadasë u duhen vetëm Pasaportat e tyre Kanadeze për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara. Banorët e Përhershëm Kanadezë, megjithatë, mund të kenë nevojë të aplikojnë për vizë të SHBA-së në internet, përveç nëse janë tashmë shtetas të një prej vendeve të mëposhtme.

Cilat janë kërkesat e plota të përshtatshmërisë së SHBA Visa Online?

Ka shumë pak kritere për aplikimin për vizë amerikane online. Parakushtet e mëposhtme duhet të plotësohen nga ju.

 • Ju keni një pasaportë aktuale nga një komb që bën pjesë Programi për heqjen e vizave.
 • Udhëtimi juaj duhet të jetë për një nga tre arsyet e mëposhtme: tranzit, turistik ose biznesi (p.sh. takime biznesi).
 • Për të marrë vizën amerikane në internet, adresa juaj e emailit duhet të jetë e vlefshme.
 • Ju duhet të keni një kartë Debiti ose Krediti për të kryer pagesën në internet.

Detajet e mëposhtme kërkohen nga aplikantët e SHBA për Visa Online gjatë plotësimit të formularit të aplikimit për vizë amerikane në internet:

 • Emri, vendlindja dhe data e lindjes janë shembuj të të dhënave personale.
 • Numri i pasaportës, data e lëshimit dhe data e skadencës.
 • Informacion në lidhje me shtetësinë e mëparshme ose të dyfishtë.
 • Detajet e kontaktit si një email dhe adresë.
 • Informacioni i punësimit.
 • Informacioni i prindërve.

Gjërat që duhen mbajtur mend përpara se të aplikoni për Vizën në internet të SHBA-së ose Autorizimin e Udhëtimit ESTA në SHBA

Udhëtarët që duan të aplikojnë për vizë amerikane në internet duhet të plotësojnë kërkesat e renditura më poshtë:

Një pasaportë e vlefshme e gatshme për udhëtim

Pasaporta e aplikantit duhet të mbetet e vlefshme për të paktën tre muaj pas datës së nisjes, e cila është dita kur largoheni nga Shtetet e Bashkuara.

Në mënyrë që një oficer i Doganave dhe Mbrojtjes së Kufirit të SHBA të vulosë pasaportën tuaj, duhet të ketë gjithashtu një faqe të zbrazët në të.

Ju gjithashtu duhet të keni një pasaportë të vlefshme, e cila mund të jetë ose një pasaportë e zakonshme ose një pasaportë zyrtare, diplomatike ose shërbimi e lëshuar nga një nga vendet kualifikuese, pasi viza juaj elektronike për Shtetet e Bashkuara do t'i bashkëngjitet asaj nëse pranohet.

Adresa e vlefshme e postës elektronike

Një adresë e-mail pune është e nevojshme pasi aplikanti do të marrë USA Visa Online përmes emailit. Vizitorët që planifikojnë të udhëtojnë mund të plotësojnë formularin duke klikuar këtu për të hyrë në Formularin e Aplikimit për Vizë të SHBA.

Mënyra e pagesës

Një kartë krediti/debiti e vlefshme është e nevojshme sepse formulari i aplikimit për vizë në SHBA është i aksesueshëm vetëm në internet dhe nuk ka një homolog të printuar.

Shënim: Rrallëherë, kontrolli kufitar mund të pyesë më tej për adresën e strehimit në mënyrë që të mbështesë dokumentet e nevojshme ESTA.

Sa kohë duhet për t'u përpunuar aplikimi për vizë online për SHBA ose Autorizimi i Udhëtimit ESTA në SHBA?

Aplikimi për një vizë amerikane në internet këshillohet të paktën 72 orë përpara datës së synuar të hyrjes.

Vlefshmëria e vizës amerikane në internet

Vlefshmëria maksimale e Visa Online e SHBA është dy (2) vjet nga data e lëshimit, ose më pak nëse pasaporta me të cilën është e lidhur në mënyrë elektronike skadon më herët se dy (2) vjet. Ju lejohet të qëndroni në Shtetet e Bashkuara vetëm për një total prej 90 ditësh në të njëjtën kohë me një vizë elektronike, por ju lejohet të ktheheni në vend shumë herë derisa ajo është ende e vlefshme.

Megjithatë, kohëzgjatja e kohës që ju lejohet të qëndroni në të njëjtën kohë do të përcaktohet nga zyrtarët e kufirit bazuar në arsyen e vizitës suaj dhe do të vuloset në pasaportën tuaj.

Hyrja në Shtetet e Bashkuara

EVisa e SHBA është një dokument i detyrueshëm që duhet të miratohet nga SHBA Dogana dhe Mbrojtja Kufitare (BKP) për çdo fluturim në hyrje në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ose keni nevojë për një vizë fizike me vulë letre në pasaportë ose keni nevojë për një ESTA elektronike në format dixhital për të hyrë në SHBA. Pa ESTA, leja për të hyrë në Shtetet e Bashkuara refuzohet. Qeveria e ka rekomanduar këtë si metodë të preferuar.

Për më tepër, ju do të kontrolloheni në kufirin e SHBA për sa vijon:

 • nëse dokumentet tuaja janë të rregullta duke përfshirë pasaportën tuaj,
 • nëse keni ndonjë gjendje shëndetësore ekzistuese,
 • nëse jeni në gjendje të vështirë financiare ose përbën një rrezik financiar,
 • historia juaj kriminale ekzistuese në SHBA ose jashtë shtetit shkelje të mëparshme të ligjeve të imigracionit dhe mbi qëndrimin në çdo vend përtej periudhës së vizës

Mekanizmi më i përshtatshëm për të hyrë në SHBA si në 2023/2024 është Visa Online e SHBA ose ESTA, e cila është një ofertë luksoze për vendet e heqjes së vizave për lëshimin elektronik të vizave. Nuk ju kërkohet të merrni një vulë në pasaportën tuaj fizike, as nuk pritet të dërgoni pasaportën tuaj me korrier. Pasi eVisa ose ESTA t'ju dërgohet me email, ju do të keni të drejtë të hipni në një anije turistike ose fluturim për në SHBA. Nëse keni ndonjë dyshim ose kërkoni sqarime, ju lutemi kontaktoni qendrën e ndihmës ose mbështetjen e klientëve.

Dokumentet që mbajtësve të Visa Online të SHBA-së mund t'u kërkohen në kufirin e Shteteve të Bashkuara

Mjetet e mbështetjes së vetvetes

Aplikantit mund t'i kërkohet të sigurojë prova që ata mund të mbështesin financiarisht dhe të mbajnë veten gjatë qëndrimit të tyre në Shtetet e Bashkuara.

Bileta e fluturimit përpara / kthyese.

Aplikantit mund t'i kërkohet të tregojë se ata synojnë të largohen nga Shtetet e Bashkuara pasi të ketë përfunduar qëllimi i udhëtimit për të cilin është aplikuar US Visa Online.

Nëse aplikanti nuk ka një biletë të ardhshme, ai mund të sigurojë dëshminë e fondeve dhe aftësinë për të blerë një biletë në të ardhmen.

Përditësimet e vitit 2024 për vizën ESTA të SHBA

Aplikantët që planifikojnë një hyrje në Shtetet e Bashkuara të Amerikës duhet të kenë parasysh pikat e mëposhtme:

 • Aplikimi për vizë në SHBA ka pësuar ndryshime të vogla këtë vit, procesi zgjat më pak minuta për të përfunduar
 • Kërkohet një foto me cilësi të mirë të faqes së pasaportës për të përfunduar Vizën elektronike për SHBA
 • Vizita në Kubë është shtuar në listën e vëzhgimit dhe bëhen pyetje në lidhje me vizitën e mëparshme në Kubë
 • Departamenti i Sigurisë Kombëtare (DHS) do të lejojë deri në 90 ditë vizita
 • Ju duhet të aplikoni për vizë të re ESTA të SHBA pasi të jeni jashtë kufirit të SHBA-së, ESTA nuk mund të jetë rinovohet kur brenda SHBA
 • Nëse keni shumë pasaporta, atëherë duhet të udhëtoni me pasaportën e përdorur për të plotësuar Aplikacionin ESTA
 • Vini re informacionin e rëndësishëm nëse jeni emri ka ndryshuar pasi ju jepet Viza ESTA, si p.sh. pas martesës
 • Aplikoni disa ditë përpara udhëtimit tuaj pasi mund të zgjasë a pak ditë kohë përpunimi
 • Së fundi, lexoni se si të shmangni refuzimi i vizës amerikane